• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • "Треба не просто знати свої права, а і вміти їх захистити"

"Треба не просто знати свої права, а і вміти їх захистити"

2016-12-09

/Files/images/f2/_cESvotjKs8.jpg

В усі часи існування людства були певні проблеми з його правової освіти. Проблема пра­вової освіти, доступності права до кожної людини постала перед твор­цями правових приписів разом з появою писаного права.

В даний час для українсько­го суспільства особливо гостро стоїть проблема правового все­обучу населення. Адже саме пра­вова освіта покликана стимулю­вати як у дітей, молоді, так і в дорослого населення поваги до Конституції країни, її законів, на­ціональної символіки, глибокого усвідомлення взаємозв’язку між діями, правами людини та гро­мадянською відповідальністю.

Вчитель історії та права Новопразької ЗШ І-ІІ ст. у рамках тижня права провела для учнів 5-9 класів гру "Знай свої права, дитино!" та Казкову правову вікторину. Учні по черзі зачитували негативні ситуації, в які потрапили той чи інший казковий герой і маюли визначити, яке право, визначене Конвенцією про права дитини чи Конституцією, було порушено стосовно цього героя.

Діти із захопленням поринули у світ права і на завершення гри зробили висновок: "Треба не просто знати свої права, а і вміти їх захистити"

/Files/images/f2/a__pNKDqiUc.jpg/Files/images/f2/0kVbtsuJ3eE.jpg/Files/images/f2/de90gwO9T3c.jpg/Files/images/f2/dmuoNbgWwvo.jpg/Files/images/f2/HBHR6x3Sv7s.jpg/Files/images/f2/kazgX31AaI8.jpg/Files/images/f2/wUqc7ExVmNE.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 173